Meten van de piekspanning via de Secuload

Elektrische lasapparaten worden gekeurd volgens NEN-EN-IEC 60974-4. De netvoeding is de ingaande kant van het lasapparaat. Dit is de primaire zijde. De aansluitingen voor de las-elektrode en de massaklem zijn de uitgaande kant van het lasapparaat. Dit is de secundaire zijde.

Bij een ander apparaat heb je alleen een netvoeding en daarvoor geldt NEN 3140. Bij een lasapparaat kan aan de aansluitingen van de las-elektrode en de massaklem een gevaarlijk spanning komen te staan. Om dit te kunnen meten moet je het lasapparaat wat belasten zodat een eventueel lasrelais en andere elektronica wordt ingeschakeld.

Deze video demonstreert hoe je de piekspanning kan meten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s