Hyperlinks

 

Deze hyperlinks zijn puur informatief bedoeld. Wij controleren natuurlijk niet regelmatig de inhoud van de gekoppelde websites, daar is de maker van de betreffende website zelf verantwoordelijk voor.
Natuurlijk zijn op- en aanmerkingen en tips van harte welkom via ons e-mailadres.

Naam Omschrijving
Elektriciteit wereldwijd Wereldwijd zijn er grote verschillen in de omgang met elektriciteit. Om er voor te zorgen dat u goed voorbereid aan uw reis naar het buitenland begint, heeft het Landencompas alle noodzakelijke details voor u op een rij gezet.
Inspecteurs Inspectie elektrische arbeidsmiddelen Bij onze discussiegroep op LinkedIn kunt u discussies volgen en veel informatie uitwisselen met vakgenoten. Ook het ‘gewoon” meelezen wordt als zeer nuttig en leerzaam ervaren! Om ongewenste reclames en dergelijke tegen te gaan dient u zich eenmalig (gratis) aan te melden. We maken uiteraard geen enkel gebruik van uw gegevens.
Bouwfoutjes Je staat er iedere keer van versteld wat mensen kunnen knoeien in de bouw en met technische installaties. Deze Facebookpagina laat je lachten en huiveren.
Er is ook een webpagina waar je zelf foto’s en video’s kan uploaden.
RS232-USB Een adapter waarmee je een RS232 seriële poort kan worden omgezet naar USB en omgekeerd is bijvoorbeeld de UC232R-10 van FTDI Chip. Hier vind u ook de driver als uw computer daarom vraagt.
Documentaties en schema’s Op deze pagina’s van Eaton (Holec) treft u het voor vele bekende schakelschemaboekje aan van Moeller (met onder andere uitleg van vele motorschakelingen) en nog wat meer handige info
Elektrische simulatie Met PhET Simulaties kunt u (gratis) online eenvoudige simulaties maken van bijvoorbeeld serie schakelen en parallel schakelen. Eventueel is een volledige installatie op uw eigen computer mogelijk zodat je niet met internet verbonden hoeft te zijn. Om een aantal van deze deze simulaties te kunnen gebruiken moet Java (gratis) zijn geïnstalleerd.
Schakelingen zonder Java:
– De wet van Ohm
– De weerstand van een geleider
– Statische elektriciteit
– De wet van Faraday
Elektrische foutjes Elektrische foutjes is een initiatief van een NEN 1010 / NEN 3140 inspecteur die wil laten zien wat hij zoal dagelijks in de praktijk tegenkomt.
Fedet Nieuws van Fedet (Federatie Elektrotechniek). Fedet heeft als leden bedrijven en zelfstandige brancheverenigingen die in Nederland actief zijn in de elektro-technische en werkbouwkundige sector.
Gereedschapbeheer Gereedschapbeheer.nl is uitermate geschikt voor iedereen waarvoor de kwaliteit en veiligheid van het materieel belangrijk is. Met Gereedschapbeheer.nl houdt u overzicht over de keuringsstatus, de locatie, het onderhoud en de kosten van uw materieel. Ook voor keurings- en inspectiebedrijven is Gereedschapbeheer.nl zeer geschikt. De applicatie kent diverse tools voor het keuren en snel verwerken van keuringsresultaten. Ook kunt u uw klanten laten inloggen en certificaten laten downloaden.
 iKeur iKeur is ontstaan vanuit de behoefte van een aantal ondernemers om kennis, kunde en krachten rond het inspecteren van elektrotechnische installaties te bundelen en anderzijds vanwege het feit dat de elektrotechnische inspectiebranche een volwassen branche is geworden. iKeur zet zich in om inspecties aan elektrische installaties en arbeidsmiddelen volgens een vastomlijnde methodiek te laten plaatsvinden, voor zover de bestaande normen hier niet duidelijk genoeg in zijn.
Kabelberekening Software voor kabelberekening voor de elektrotechnische industriële installaties en utiliteit. Tevens voorzien van modulen voor transformatorberekening, en van OV kabelberekening voor lichtmasten langs wegen.
Tevens een helpdesk voor het aanleveren van kabelberekening voor uw specifieke vraagstelling.
Keuringsstickers
KOMO
Een KOMO-kwaliteitsverklaring staat voor onafhankelijk getoetste kwaliteit, op basis van objectieve maatstaven. Zijn uw producten of processen voorzien van een erkende kwaliteitsverklaring van KOMO? Dan kan men er blindelings op vertrouwen dat ze voldoen aan het Bouwbesluit, Bouwstoffenbesluit en specifieke kwaliteits-, prestatie- en veiligheidseisen die de marktpartijen stellen. Dit maakt tijdrovende controletrajecten bij de vergunningverlening en op de bouwplaats overbodig.
Machinebeveiliging Een compleet en onafhankelijk overzicht van producten voor het beveiligen van mens en machine. U treft een overzicht aan van producten, fabrikanten en leveranciers in Nederland en België, het laatste nieuws, overzicht van opleidingen en vakbeurzen.
NEN Bij het Nederlands Normalisatie-instituut treft u op de website veel informatie aan over zowel Nederlandse normen als internationale normen die voor ons van belang zijn. En er is ook een webshop waar u de normen kunt aanschaffen.
Normalisatiepagina In de bekende reeks startpagina’s is een handige normalisatiepagina opgenomen. Deze pagina is een handig uitgangspunt voor uw zoektocht naar normen en standaarden.
Schakelschema’s Dit handboek met schakelschema biedt waardevolle praktijktips uit de elektrotechniek– en dat zowel voor beginners als ervaren gebruikers
Over het thema “rondom de motor” vindt u hier de belangrijkste basisschakelingen voor de elektrotechniek en talrijke standaard schakelingen, uitgevoerd met Moeller-apparaten. Normen, formules, tabellen en van toepassing zijnde omrekentabellen completeren het informatie-aanbod.
Seton Een adres voor het aanschaffen van vervaldatumstickers (keuringsstickers) en de kniptang voor het inknippen van de stickers is SETON. U kunt zowel telefonisch als via de wenshop uw bestellingen plaatsen.
InstalQ Kwaliteitsborging binnen de installatiesector.
Vanaf 1 januari 2019 zijn alle regelingen van de stichtingen KvINL en Sterkin ondergebracht in de nieuwe organisatie InstallQ. Daarmee is één stichting ontslaan die praktisch alle kwaliteitsregelingen voor de installatiebranche beheert en uitvoert.
Stekkers Soms is het handig om een tweepolige rubber stekker te monteren aan een dubbel geïsoleerd apparaat, zoals een stofzuiger of dompelpomp met een lang twee-aderig snoer dat net bij de stekker is beschadigd.
Een voorbeeld van zo’n stekker is de “AVA 242/GU“. Als je herop gaat zoeken kom je onder andere bij:
Deze stekkers zijn onder andere verkrijgbaar bij:
– Oosterberg
– KlusspullenEr zijn wereldwijd vele soorten stekkers, zie dit overzicht. In Nederland gebruiken we type C en F.
Strijdige regels Ondernemers weten zich vaak geen raad met allerlei tegenstrijdige regels en eisen. Op deze website bevat vooral informatie voor ondernemers en gemeenten.
Risico inventarisatie en -evaluatie Kent u alle risico’s? Ook die voor uw personeel en uw materieel? Met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) zet u deze risico’s op een rij. Zo kunt u ze gericht aanpakken! De RI&E is niet ingewikkeld, maar wel verplicht voor iedere ondernemer met personeel!
Technisch werken Technisch werken behandelt onderwerpen over techniek, innovatie en arbeidsmarkt. Door het leggen van een verband tussen deze onderwerpen onderscheidt Technisch werken zich van andere websites.
Technische eenheden Deze pagina’s geven de waarden van een aantal eenheden en natuurkundige constanten, aangevuld met tal van technische gegevens. Zo mogelijk wordt het SI-eenhedenstelsel gevolgd.
VCA Deze site biedt u uitgebreide informatie over de Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA). Het VCA-systeem is in eerste instantie ontwikkeld om bedrijven die diensten verlenen aan de (petro)chemische industrie op een objectieve manier te toetsen en te certificeren op hun veiligheidsbeheersysteem. De VCA is een meetlat voor VGM-beheersystemen van uitvoerende (opdrachtnemende) bedrijven, ook bijvoorbeeld in de bouw, metaal, installatie- en transportsector.
Zonne-energie.eu Website en blog over zonne-energie en PV-installaties. U kunt zelf vragen stellen en leren van de vragen van anderen.